خانواده درمانی چیست؟ انواع روشهای خانواده درمانی

خانواده درمانی و روش های آن
همه چیز درباره خانواده درمانی
خانواده درمانی اصطلاحی کلی برای برخی روشهای درمانی است که در آن به جای درمان انفرادی، تمامی اعضای خانواده یا اکثر آنها در جلسات شرکت میکنند. خانواده به عنوان اولین بستر اجتماعی که ما در آن رشد میکنیم اهمیت بسیار بالایی در شکل گیری شخصیت، سلامت روانی و... دارد. به همین دلیل خانواده درمانی دهه هاست که مورد توجه قرار گرفته است.
تاریخچه خانواده درمانی
پیدایش اصطلاح خانواده درمانی به سال 1938 میلادی و تاسیس شورای ملی روابط خانوادگی باز میگردد. دهههای 1940 و 1950 اوج و زمان شروع اصلی جنبش خانواده درمانی بودند. از جمله دلایل رشد و گسترش خانواده درمانی میتوان به وقوع جنگ جهانی دوم، ایجاد مراکز راهنمایی کودک، بررسی وضعیت بیماران اسکیزوفرنی و رویکرد سیستمی اشاره کرد. در ایران نیز دکتر باقر ثنایی از سال 1355 فعالیت حرفهای در این حوزه را شروع کرده و به عنوان بنیانگذار و تدوینگر برنامه «مشاوره خانواده» در شورای عالی برنامهریزی در سال 1365 شناخته میشود.
از جمله افرادی که برای به وجود آمدن این رویکردهای سیستمی و ارائه نظریهها برای خانواده درمانی تلاش کردهاند میتوان به آلفرد آدلر، موری بوئن، ویرجینیا ستیر، کارل ویتاکر، سالوادور میونچین، جی هیلی و کلومادانس اشاره کرد.
خانواده درمانی چیست؟ انواع روشهای خانواده درمانی